Weerklanken

 

 

weerklanken 1Met weerklanken geven we documentatie, duiding, reflectie, verantwoording, onderzoek en archivering een duidelijke plek binnen Wit.h. We geven duiding aan het sociaalartistiek werk, en beïnvloeden op die manier zowel het kunstenveld als het groot publiek, waardoor we de positionering van sociaalartistiek werk binnen het werkveld versterken.

 

 

 

 

 Circumstances wordt colloquium 

Wit.h heeft een sterke traditie in het samenbrengen van begeleiders uit kunstateliers voor kunstenaars met een verstandelijke beperking. Circumstances beoogt die relatie verder te verdiepen en biedt de mogelijkheid om de ateliers onderling sterker te verbinden. In 2017 zijn Kunstwerkplaats De Zandberg (voorjaar 17) La “S” Vielsalm (najaar 2017) gastheer voor een colloquium. Er wordt telkens op een actieve manier een oeuvre voorgesteld en een atelierwerking. Dit wordt gekoppeld het uitwisselen van ervaringen en kennis die specifiek verbonden zijn aan dit soort werk.

 


Info over Weerklanken: info@vzwwith.org of tel 0479 911 671


mediatheekMEDIATHEEK Wit.h

bij Wit.h is de Mediatheek de draaischijf voor alle (digitale en analoge) communicatie, informatie en kennis van en over Wit.h.
Het is een levend archief van alle projecten aangevuld met literatuur uit de kunstensector. Sinds 2014 ook toegankelijk gemaakt voor publiek.

 

 

 

 

PUBLICATIES WIT.H

Rogard_kaftALLE MOOIE DINGE IS VERDWENE: in coproductie met de Spil Roeselare en De Figuranten Menen werkte Wit.h een solodans performance uit met Arnaud Rogard. Nu is er de dvd met booklet. De volledige voorstelling,  fragmenten uit de repetitie, interviews met de danser, de regie, de choreografie, producenten, etc…

In ‘alle mooie dinge’ danst Arnaud op de lijn van zijn leven. Hij gaat op zoek naar Isolde. Het stormt en het wordt stil. Heel stil.


te koop bij Wit.h €10-


 

weerklanken 2Graphic Novel:  ‘Moeilijke doorgang/passage difficile’.
Het resultaat van een ware interactie tussen de twee kunstenaars Dominique Beun (Ieper) en Christoph Bruneel (Moeskroen). In deze tweetalige graphic novel zijn de personages enkel Meisjes / Mademoiselles, die vrolijk ronddwalen in diverse oorden, en tegelijk uit de hand lopende toestanden en buitengewone intriges veroorzaken.

Het boek bevat 11 hoofdstukken vol frivole tekeningen en spontane legendes van een verfrissend en uitgelaten welbehagen.


Te koop aan €29,-      bestel: info@vzwwith.org


 

pag2Essay: ‘Marché Noir’

“Ik geloof dat de poëzie het woord zal redden” aldus Alain Delmotte.

‘Alleen wit zou je zien als je blind bent. Een immens lege ruimte waarin licht alles heeft verzwolgen. Of is dat wit geen licht maar een zwart gat? Een soort duisternis die ervoor zorgt dat het overdag nooit donker wordt.’

Dichter/begeleider *Alain Delmotte geeft commentaar bij gedichten die ontstaan zijn op poëzieworkshops voor personen met een verstandelijke beperking. Ook situeert hij heel verrassend dit werk binnen het hedendaagse poëtische veld.


Marché Noir te koop aan €8,-  bestel: info@vzwwith.org of in de mediatheek van Wit.h


 

weerklanken 3CD/LP : Tapping is Clapping 
het verrassende tweede album van de Wild Classical Music Ensemble. Uitgegeven in Europa door BornBad (Parijs) en in Belgie door Humpty Dumpy (Brussel).

De WCME werd opgericht in de schoot van Wit.h in 2008. Intussen toeren ze tussen Berlijn, Madrid, Parijs en Brussel. En stonden ze op de cover van Le Vif naar aanleiding van hun release tijdens Les Nuits de Botanique en de release Party in Parijs. Meer info over deze waanzinnige straffe band:

Wild Classical Music Ensemble


‘Clapping is Tapping’ te koop €10 + verzendkosten. Stuur mail naar thewild@vzwwith.org vermeld LP of CD


cover_dominique nuyttensEssay: ‘Carte Blanche’

‘Mijn omzwervingen begonnen de dag dat ik het politiecommissariaat aan de Sint-Amandslaan te Kortrijk verliet. Ik was enkele dagen ervoor gesommeerd om even langs te komen, wat ik plichtbewust ook deed. Ik verkeerde in een milde stemming. Niks geren, niet de dag van de kinderen. Geen gezaag, niet de dag van de collega’s. Niks plastiek, de indruk dat iedere knik of vrolijkheid gemeend was, in een stad die mij vlot het juiste pad gidste. En dit alles ingepakt door …’

Er werd Dominique Nuyttens  gevraagd iets te schrijven over beeldvorming, in het bijzonder over mensen met een beperking. Een vraag die niet meteen slaat op wat mensen met een beperking in Wit.h doen. Neen, de vraag ontstaat wanneer de deelnemer het podium of de schilderezel verlaat. Wanneer hij zijn creatief plunje en de bewondering daarvoor aflegt en zijn dagelijkse biotoop terug opzoekt. Wanneer hij de deur van Wit.h dichtslaat en in de realiteit komt te dwalen waarin kunstenaars slechts zonderlingen zijn.


Te koop bij Wit.h: €5,- bestel op info@vzwwith.org


cover_dominiqVDwallEssay: ‘T arte Blanche’

‘Het is mijn natuur om voortdurend bevragend de dingen te bekijken, te observeren en te overdenken. Het is een wakker en alert houden van de geest en een behoeden voor het afstompen ervan. De mentale processen afschermen voor de afvlakkende snelheid waarmee we dagelijks de dingen over ons heen krijgen en waarop we vooruit worden geleefd. Een belangrijke op te nemen taak als beeldend mens. Kritische zin is noodzakelijk, voor de mens, …’

Dominiq V.D. wall werd gevraagd een beschouwing te schrijven. Een kritisch overpeinzen van het functioneren van Wit.h, vanuit zijn ervaringen, medewerkingen en samenwerkingen met mensen met een verstandelijke handicap.


Te koop bij Wit.h: €5,-, bestel op info@vzwwith.org


rode dichtbundelDichtbundel: DE LAATSTE MINUUT VAN BRUSSEL

Na Antwerpen, Oostende, Roeselare, Gent en Frankfurt: naar Brussel. Telkens opnieuw, verder en dieper.

wij herbouwen België
dit is onze queeste,
wij beschermen het water van Brussel
op onze weg naar West-Vlaanderen

Waternimf Ann,
gij zijt onze moeder

Vrijbus-poëzie is een uniek gegeven in het literaire landschap. Ook dit keer bleven Vrijbus-vrijheden zoals een eigenzinnige weergave van de opgetekende taal bewaard. De Vrijbus is een sociaalartistiek project van De Figuranten, BRUTHAUS, Het Kapersnest en Wit.h, (eind) redactie: Peter Holvoet-Hanssen


Te koop bij Wit.h: €8,- bestel op info@vzwwith.org


WCMECD: the Wild Classical Music Ensemble

De eerste CD van de WCME werd verspreid door het Brussels label Sub Rosa onder de reeks ‘Music in the margine’. Opgenomen in de studio van La Hess in Vielsalm met financiële ondersteuning door de gemeente Zwevegem. Intussen wereldwijd verspreid. Deze band kan geboekt worden op hun eigen site of via Wit.h.

Meer info over de band op hun eigen site: The Wild


Verkrijgbaar bij Wit.H: €10,-  bestel op info@vzwwith.org


 

Themabladen: Wit.h

04-2007 A410-2012 A405-2008 A406-2008 A407-2009 A4

08-2010 A403-2006 A4

01-2004 A4

02-2005 A4