Tentoonstellingen

1000 PATRONEN
doorbreken – ontrafelen – verbinden

8 oktober > 5 november 2017

Texture gooit de deuren open voor Wit.h. Wit.h vlecht zich doorheen Texture.
Onder de titel ‘1000 Patronen’ zet de Kortrijkse kunsten- organisatie Wit.h een uitdagende tentoonstelling neer. Verrassende, hedendaagse kunst verweeft zich met het erf- goedverhaal van de vlas-, kant- en linnennijverheid.
Getalenteerde kunstenaars met een verstandelijke beperking participeren in het kunstenveld en schrijven, samen met andere kunstenaars en in de nabijheid van andere kunst- werken, een vitaal verhaal.
Vanuit een sociaal en artistiek oogpunt worden onze geijkte kijk- en denkpatronen een hak gezet. Het parcours breekt onze rolmodellen middendoor. Wel duizend clichés, stigma’s en verwachtingspatronen worden ontrafeld. Een nieuw, fris verhaal ontspint zich.

TEXTURE
Noordstraat 28, 8500 Kortrijk
Tel. 056 27 74 70 texture@kortrijk.be
Open: dinsdag – zondag van 10u tot 17u. Gesloten op maandag.
€ 6 / € 4
Gratis instaprondleiding: elke zondag om 11u

Slothappening op zaterdag 4 november 2017
www.1000patronen.be www.vzwwith.org www.texturekortrijk.be


Dit museum stelt altijd tentoon aan ‘de overkant’.

De tentoonstellingen zijn telkens op een andere plek. Soms waar je het niet verwacht, in de huiskamer, het leegstaand pand of de openbare ruimte. Soms op plekken die ontworpen zijn om kunst te tonen: kunstencentra, musea e.a.

We ontwikkelen  tentoonstellingen op locatie en  ‘a la carte’ .  Wit.h resideert tijdelijk op een andere plek en probeert met die externen een versterkende samenwerking op te zetten en vooral een unieke tentoonstelling.
Ook geven we kunstenaars met een verstandelijke beperking een plek in de reguliere tentoonstellingen en musea.

‘Inbinden om te verbinden’:  we geven ons ook heel bewust een plek binnen een kleine context zoals bijvoorbeeld een woonplaats van een betrokken kunstenaar of geëngageerde burger. En waar een kleine tentoonstelling, voor een klein publiek, misschien zelfs maar voor 1 avond georganiseerd wordt. We binden hier in op publieks aantal maar gaan de kunstenaar en zijn werk wel sterker verbinden met zijn publiek.


Wordt verwacht in 2017 …

(deze data is nog onvolledig. De werkzaamheden aan deze site zijn volop in ontwikkeling. De correcte toonmomenten en data volgen heel snel)


Kenny Callens & Peter Holvoet Hanssen

Kenny & PeterKenny en Peter dragen voor uit gezamenlijk werk:
‘Poezie met kruimels’ zaterdag 4 februari in CC Het Spoor Harelbeke om 10.00 uur.
‘De avond van de luistervink’ zaterdag 4 februari in CC Het Spoor Harelbeke om 20.00uur.

 

 

Dag van het Woord CC Het Spoor Harelbeke


Memento Kortrijk

mementoEen bed-in ontplooit zich. Wit.h duikt met het publiek het bed in: het publiek maakt mee het tafereel en schaart zich rond de hoofdrolspelers. Deze twee spelers zijn Peter Holvoet-Hanssen & Kenny Callens: een opmerkelijk duo woordkapers. Troubadours van vele (boeken)markten thuis. Het duo beweegt zich moeiteloos tussen het publiek en het hart van de scène in. Als volbloed dichters laveren ze door de nacht en tronen de kijkers-luisteraars mee naar hun droomkamer. Yoko Ono hangt in de lucht…
Memento op facebookModels IX: Elias De Brauw en Karel Verhoeven

Zij waren het  die Wit.h inspireren om tentoon te stellen in de woonkamer bij mensen thuis. Toen ze bij toeval ontdekten dat ze beiden afkomstig zijn van dezelfde buurt in Oostakker/Gent en er beiden al lang niet meer wonen, eigenlijk ontvlucht waren, was hun drang om terug te keren heel erg groot. Ze vermengen hun beider verhalen in een publicatie en brengen met een live performance dit in de huiskamer van Lourdes. Najaar ’17 info volgt asap.


Vrijhaven: Kenny Callens, Peter Holvoet Hanssen en Ann Cael 

Menen juli ’17. Publicatie en presentaties in diverse vormen, soms helemaal in scene gezet op een podium, soms uit de vuist onder het publiek op de hoek van de straat. Info volgt.