Wit.h Art Expedities

Wit.h Art Expedities

zijn artistieke projecten waar kunstenaars met een beperking en professionele kunstenaars intensief samenwerken. Samen onderzoeken ze een thema en ontwikkelen hier bij een passende artistieke werkvorm. De werkplek wordt gekozen ifv de inhoud en vorm van de expeditie. Als finaliteit streven we naar een kwalitatieve presentatie ism professionele presentatie partners. Dit kan een tentoonstelling zijn, of een film, een boek, of, … een walking opera.
De kunstenaars worden gecoacht door het team van Wit.h.


‘Bloedtest’

Wit.h Art Expeditie 2017/19

Over de gevolgen van Nip-test. Streven we naar de perfecte mens? Wie draagt hierbij de verantwoordelijkheid? Hoe omgaan met maatschappelijke druk? Mogen we aan  onze genen sleutelen of is dit een brug te ver? …

BLOEDTEST

klik op bovenstaande link voor meer info


The Wild Classical Music Ensemble

Wit.h Art Expeditie 2008/..

The power of limitation. Een project rond klank en muziek die de uitdaging koestert inclusief te denken en te werken. Deze groep starte tien jaar terug als een bijna toevallig experiment en groeit stap voor stap uit tot een uniek live spektakel.

WCME

klik op bovenstaande link voor meer info


‘De Unie der Nuttelozen’/ The untouchables

Wit.h Art Expeditie 2019/..

Over macht en on-macht. Wie gebruikt wie? En hoe? En waarom? Zijn er mensen zonder macht. Is onmacht een deugd? De meest kwetsbaren bezitten soms geen enkele maatschappelijke macht. Maar de kracht die ze nodig hebben om hun leven te leiden is fenomenaal.

DE UNIE DER NUTTELOZEN   (werktitel)