Tentoonstellingen

Dit museum stelt altijd tentoon aan ‘de overkant’.

De tentoonstellingen zijn telkens op een andere plek. Soms waar je het niet verwacht, in de huiskamer, het leegstaand pand of de openbare ruimte. Soms op plekken die ontworpen zijn om kunst te tonen: kunstencentra, musea e.a.

We ontwikkelen  tentoonstellingen op locatie en  ‘a la carte’ .  Wit.h resideert tijdelijk op een andere plek en probeert met die externen een versterkende samenwerking op te zetten en vooral een unieke tentoonstelling.
Ook geven we kunstenaars met een verstandelijke beperking een plek in de reguliere tentoonstellingen en musea.

‘Inbinden om te verbinden’:  we geven ons ook heel bewust een plek binnen een kleine context zoals bijvoorbeeld een woonplaats van een betrokken kunstenaar of geëngageerde burger. En waar een kleine tentoonstelling, voor een klein publiek, misschien zelfs maar voor 1 avond georganiseerd wordt. We binden hier in op publieks aantal maar gaan de kunstenaar en zijn werk wel sterker verbinden met zijn publiek.


Wordt verwacht in 2017 …

(deze data is nog onvolledig. De werkzaamheden aan deze site zijn volop in ontwikkeling. De correcte toonmomenten en data volgen heel snel)


Kenny Callens & Peter Holvoet Hanssen

Kenny & PeterKenny en Peter dragen voor uit gezamenlijk werk:
‘Poezie met kruimels’ zaterdag 4 februari in CC Het Spoor Harelbeke om 10.00 uur.
‘De avond van de luistervink’ zaterdag 4 februari in CC Het Spoor Harelbeke om 20.00uur.

 

 

Dag van het Woord CC Het Spoor Harelbeke


Memento Kortrijk

mementoEen bed-in ontplooit zich. Wit.h duikt met het publiek het bed in: het publiek maakt mee het tafereel en schaart zich rond de hoofdrolspelers. Deze twee spelers zijn Peter Holvoet-Hanssen & Kenny Callens: een opmerkelijk duo woordkapers. Troubadours van vele (boeken)markten thuis. Het duo beweegt zich moeiteloos tussen het publiek en het hart van de scène in. Als volbloed dichters laveren ze door de nacht en tronen de kijkers-luisteraars mee naar hun droomkamer. Yoko Ono hangt in de lucht…
Memento op facebook


WHY PATTERNS?

Oktober ’17: een coproductie met het Texture museum Kortrijk. Musea zijn voor kunstenaars wat theaters zijn voor toneelschrijvers en acteurs. Ze bieden een context waarin het kunstwerk volle aandacht krijgt. Why Patterns gaat over rollen en modellen, over rolpatronen en het doorbreken daarvan, over houvast en flexibiliteit, over een gevoel van beheersing en oeverloze herhaling. In de tentoonstelling Why Patterns breekt Wit.h in in het klassieke erfgoedmuseum. Met hedendaags werk en een bijzondere manier van tentoonstellen. Werken die gecreëerd worden in de ‘Compagnons de Route’ (zie website) verweven zich met de collectie en de presentatie van het museum. Zijn de patronen en rollen uiteindelijk omkeerbaar?

Meer info volgt.


Models IX: Elias De Brauw en Karel Verhoeven

Zij waren het  die Wit.h inspireren om tentoon te stellen in de woonkamer bij mensen thuis. Toen ze bij toeval ontdekten dat ze beiden afkomstig zijn van dezelfde buurt in Oostakker/Gent en er beiden al lang niet meer wonen, eigenlijk ontvlucht waren, was hun drang om terug te keren heel erg groot. Ze vermengen hun beider verhalen in een publicatie en brengen met een live performance dit in de huiskamer van Lourdes. Najaar ’17 info volgt asap.


Vrijhaven: Kenny Callens, Peter Holvoet Hanssen en Ann Cael 

Menen juli ’17. Publicatie en presentaties in diverse vormen, soms helemaal in scene gezet op een podium, soms uit de vuist onder het publiek op de hoek van de straat. Info volgt.