Compagnons de Route


2018


Models IX:  Elias De Brauw en Karel Verhoeven

Elias De Brauw en Karel Verhoeven: beide kunstenaars zien de publieke ruimte als hun werkterrein. Elias de Brauw wil zijn werk aanwenden om de wereld te verbeteren. Elk medium dat hij gebruikt, staat in dienst van zijn inhoudelijke wens. Het werk van Karel Verhoeven behandelt geconstrueerde ruimtes op een audiovisuele, grafische en sculpturale manier. Zowel als persoon als in hun kunstenaarsbestaan zijn beide de gedroomde partners in crime, helemaal klaar om de wereld op ontegensprekelijke wijze kunstzinnig te verbeteren. Zij waren het ook die Wit.h inspireren om tentoon te stellen in de woonkamer bij mensen thuis. Toen ze bij toeval ontdekten dat ze beiden afkomstig zijn van dezelfde buurt in Oostakker/Gent en er beiden al lang niet meer wonen was hun drang om terug te keren heel erg groot. Ze vermengen hun beider verhalen in een publicatie en brengen dit in de huiskamer van Lourdes.


Arnaud Rogard

Keramist-tekenaar-danser/acteur Arnaud Rogard (°1977) In zijn atelier in Kunstwerkplaats De Zandberg in Harelbeke bouwt hij aan zijn oeuvre.
Vele van zijn ideeën zijn ontleend aan beelden en herinneringen aan reizen in binnen- en buitenland. Dromerig, gracieus en vastberaden vertelt Rogard zijn verhalen. Na talrijke tentoonstellingen en performances en twee avondvullende dansvoorstellingen waagt hij zich in 2018 aan een toneelstuk.


Thomas Baert en Lukas Bossuyt

Co-writer and Director : Thomas Baert
Thomas Baert is a 42-jear old fashion designer with Down syndrome. He designs and makes clothes for the Amili Haha label in Harelbeke, Belgium. In 2017, he has made his first short film as co-writer and director about the death and afterlife of his father.
Co-writer and co-producer : Lukas Bossuyt
Lukas Bossuyt is a 44-year old writer and director. His feature film ‘Sum of Histories’ (2015) won the Silver Méliès at Trieste Science Fiction Festival.


Models XIII: Sven Langhmans en Peter Van Ammel

Sven Langhmans en Peter Van Ammel. In 2015 werkten beide kunstenaars samen naar aanleiding van het Enterfestival. In residentie bij Tutti Fratelli creëerden ze een installatie: ‘The unique useless global collectable postmodern car project called: Baby you can buy my car ‘. Uit een bont allegaartje van auto’s die tot de kunstgeschiedenis behoren, destilleerden het duo Langhmans en Van Ammel de meest bruikbare elementen om tot een uniek voertuig te komen. De installatie werd afgebouwd en de kunstenaars verdwenen terug in de intimiteit van het atelier. In 2017/18 ontmoeten ze elkaar opnieuw. Ze onderzoeken hoe de auto die nooit zal kunnen rijden een artistiek object wordt en wellicht de ideale auto voor groot-collectioneurs kan zijn. In 2018 mikken ze op een gezamenlijk creatie/ toonmoment in een gepaste ‘garage’!


The Wild Classical Music Ensemble

In januari 2018 trekt onze berucht band opnieuw de studio in. Hun derde LP/CD wordt ingeblikt in de DAFT recording studio in Malmedy DAFT Studio

Met super dank aan Stijn en Tine Verdonckt.
De release wordt verwacht tegen de zomer 2018 ism met het Parijse label: Born Bad.

Meer info WCME website