Baren in Blankenberge

Nu moet het gebeuren.

📱“ Hallo, hallo, Peter hier, zeg je bent toch nog niet vertrokken naar Gent hé? We zouden elkaar zien in het dr. Guislain museum deze morgen maar we zijn veranderd van idee. ‘t Is te zeggen als het ok is voor jou?”
“Neen, ik ben nog niet vertrokken en was dat ook niet onmiddellijk van plan.”

“Blijven zo! We hebben net beslist dat we doorrijden naar Blankenberge. Ja het is zo’n prachtig mooi weer vandaag, precies zomer. En dat inspireert ons zo erg, dit mogen we echt niet laten liggen. Neen, neen, dit is ons moment. Iedereen is in extase. We moeten er onmiddellijk tegen aan. Hazina zal de aarde baren, nu maintenant, we moeten naar zee. Vandaag staat het te gebeuren.
De grote doorbraak is nabij. Ja man, precies weer zomer vandaag. Daaag.”

Blankenberge?

Hoe komen ze erbij, Blankenberge. Deze ‘parel’ aan de kust is in mijn gedacht nu ook niet zo inspirerend. Misschien een ideale plek voor wie zand en schelpjes lust, maar voor de kunst? Nu probeer ik al lang niet meer te discuteren met de kunstenaars. Onze chef zegt dat het typisch is voor ons museum aan de overkant omdat wij procesmatig werken. En die processen laten zich nu eenmaal moeilijk voorspellen. Elke stap kondigt de volgende stap aan en je kunt dit niet forceren. Er is wel een rode lijn uitgestippeld maar die zit vol kronkels en omwegen. Konden wij toch niet op voorhand weten dat het vandaag zo’n schoon weer zou zijn, in oktober dan nog? En dus uiterst flexibel moeten we zijn. En denk maar niet dat zo’n dag aan zee vakantie is.

De oermoeder baart

Normaal zouden Peter Holvoet Hanssen, Pieter De bruyne, Hazina Kennis en Geertje Vangenechten een ganse dag werken in het dr. Guislain museum. Zij werken één van de vier podium acts uit binnen de walking opera: Bloedtest. Ik moest voor een beamer zorgen en hen technisch bijstaan.
Maar kijk, de zon heeft er anders over beslist. En wees gerust, ben er zeker van dat ze een uniek verhaal meebrengen van zee. De Oermoeder (hun act in bloedtest) wordt steevast nog verrassender.

Groeten,
de suppoost met knieprobleem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *